079 - 343 50 20 Demo Offerte Login

Zijerveld waarborgt kwaliteit van kaasleveranties met temperatuurregistratie van T Comm Telematics

Zijerveld uit Bodegraven, één van de grootste kaasspecialisten van Nederland, gaat zijn koelwagens monitoren met draadloze temperatuursensoren van T Comm. Deze oplossing biedt Zijerveld een real-time overzicht van waar alle voertuigen zich bevinden en wat de temperaturen zijn in de, met kaas gevulde, koelwagens. Zodra een temperatuur te hoog of te laag is, krijgt de planningsafdeling een alarmmelding waarop direct actie kan worden ondernomen. Zijerveld kan zijn klanten dankzij deze oplossing optimale vervoerscondities garanderen.

De voertuigen van Zijerveld vervoeren een breed assortiment speciaalkazen zoals Noord-Hollandse kazen en boerenkazen naar o.a. distributiecentra van supermarkten, groothandels en speciaalzaken. Om de voedselveiligheid van de kazen te garanderen is temperatuurregistratie vereist. De temperatuursensoren van T Comm controleren de temperaturen in een koelwagen en alarmeren de planningsafdeling bij te lage of te hoge temperatuur. Peter Brons, senior transport planner bij Zijerveld: "De juiste temperatuur van kaas luistert heel nauw, zeker bij rauwmelkse producten. Onze producten zijn gevoelig voor de listeria-bacterie en deze is gevaarlijk voor zwangeren en ouderen. Door continu toezicht te houden op de temperaturen, voorkomen we dat bacteriën een kans krijgen.

Continue controle op de temperatuur

Met de oplossing van T Comm kan de logistieke dienst van Zijerveld alle ritten optimaliseren en wordt de temperatuur in alle voertuigen continu gecontroleerd. Bepaalde wagens worden voorgekoeld voor ze geladen worden om kwaliteitsvermindering van de kazen door warmte van de wanden tegen te gaan. Dankzij het systeem van T Comm weet de planningsafdeling wanneer de laadruimte van het voertuig op de juiste temperatuur is. De koelwagens kunnen op deze manier precies op het juiste moment geladen worden. Ook kunnen voertuigen sinds de ingebruikname van het systeem 's nachts geladen staan en in de ochtend heel vroeg vertrekken richting supermarkten en distributiecentra. Dit geeft verlichting bij het laden en op de planning van Zijerveld.

Het systeem biedt Zijerveld de mogelijkheid om de kwaliteit van haar kaasleveranties te waarborgen. Fred de Greef, manager logistiek bij Zijerveld: "Wij vervoeren dagelijks grote hoeveelheden kostbare, temperatuurgevoelige producten voor onze opdrachtgevers. Wegens groeiende aandacht voor voedselveiligheid, verlangen onze klanten steeds meer inzicht in de cold chain. Met dit systeem voldoen we niet alleen aan de regels van HACCP, maar kunnen we ook 'meekijken' met het transport."

Vraag een gratis demo aan

Direct contact

T Comm Telematics is de marktleider in gecertificeerde draadloze trailer telematics oplossingen. Voor al uw vragen kunt u op werkdagen ook altijd telefonisch contact opnemen. Wij helpen u graag.

079 - 343 50 20 Demo aanvragen

Stel uw vraag aan T Comm Telematics

Aanhef *
Nieuwsbrief:

Deze transportbedrijven gingen u allemaal voor:

079 - 343 50 20 Contact Download app